Dato: 22. mai 2020

Tilhørigheten er unik

Møt menneskene bak Passion for Porsche: Kaja Sørensen, Servicerådgiver i Porsche Center Asker & Bærum.

Bilinteressen startet tidlig for Kaja og lidenskapen utviklet seg kjapt fra å sitte på som 15-åring til å kjøre med gutta rundt banen på Rudskogen.
Passion for Porsche kom kort tid etter har hun selv lærte seg å kjøre, da en helt spesiell bil, en 911 turbo, skilte seg ut fra mengden. Kaja var fast bestemt på en tur og etter den gang er det kun Porsche som fanger hennes interesse.

Med passion for motorsport

«Da jeg var 16 år ble jeg introdusert for banekjøring. Siden den gang har jeg eid mange forskjellige biler som jeg har hatt med på bane. En av de mest garva karene kom en dag med en Porsche og da merket jeg med en gang at «DEN bilen skal jeg være med å kjøre.» Det var nok der min Passion for Porsche startet», forklarer Kaja ivrig, «Den skilte seg ut på absolutt alle måter med sine ikoniske former og særskilte identitet.»

«Jeg opplever at fler og fler jenter får øynene opp for motorsport og ikke minst for bil generelt. Man behøver ikke være fysisk sterk for å kjøre bra, så derfor kan vi lett konkurrere mot gutta. Sånt får jeg motivasjon av!», ler Kaja entusiastisk.

I en mannsdominert bransje er Kaja glad for hver jente som sitter bak rattet og oppfordrer flere til å ta turen til Porsche Centeret på Billingstadsletta for å få et innblikk i hva som egentlig ligger bak betydningen av «Passion for Porsche».

Porsche står for tilhørighet

Når vi kommer inn på hva Porsche betyr for Kaja så er svaret kontant.

«Porsche for meg står for tilhørighet. Jeg opplever at det er et unikt samhold i Porschemiljøet, uansett om du har en gammel 964 eller en splitter ny 992. De som kjører Porsche får en opplevelse rundt hele eierskapet. Det Porsche står for er så dypt nedfelt i motorsport og historie og de er så stødige i det – det er der det hele startet og de lever og ånder for det. Porsche er, uansett modell, en sportsbil du kan kjøre i til og fra jobb den ene dagen og så kjøre gummien av dekkene en hel dag på Rudskogen dagen etter!»

Det beste med jobben er kundene

Som 23 åring begynte hun å jobbe med motorsykler på Star Motor i Sandvika før turen gikk videre til Møller Bil. Da hun fikk nyss i at det var planlagt et Porsche Center på Billingstadsletta satte hun seg et mål – der skulle hun kapre drømmejobben! Hun elsker stillingen som servicersådgiver og hverdagen med sine kollegaer. Mer enn alt handler det om kundene som skal ha bilen på service.

«Det beste med jobben er kundene våre. Det er de jeg lever og ånder for i hverdagen. Når serviceteamet sammen kan gjenkjenne og speile behovene slik at vi kan tilrettelegge for en effektiv og sømløs behandling – da føler jeg at jeg gjør en god jobb. Jeg er en skikkelig guttejente og jeg har tilbrakt mange timer i garasjen. Derfor skal det lite til før jeg gjenkjenner et problem eller en utfordring fra en kunde som ringer inn. Det tror jeg kundene setter pris på. Dette er også en fordel når jeg skal kommunisere videre til serviceteknikerne. Jeg er på fornavn med mange av kundene og vi blir alle glade i både dem og i bilene deres – min drive ligger i å se deres glade smil når mine kollegaer og jeg overgår forventningene!»