Dato: 10. januar 2020

Porsche-eiere er blant de mest jordnære og ålreite menneskene jeg har møtt!

Møt menneskene bak Passion for Porsche: Tommy Sørensen, servicerådgiver ved Porsche Center Asker og Bærum

Tommy Sørensen har jobbet som mekaniker i over 20 år, men det var ikke før han prøvekjørte en Porsche at han virkelig ble frelst. Da han så at stillingen som servicerådgiver ble utlyst ved det nye Porsche Centeret på Billingstadsletta, var han ikke i tvil: Denne reisen ville han bli med på.

«For å være helt ærlig, visste jeg ikke så mye om Porsche før jeg begynte å jobbe her. Jeg var mest opptatt av engelske biler i ungdommen. Men da jeg fikk prøvekjøre en 911 for første gang, var det som om det gikk opp et lys for meg. Jeg hadde aldri sett for meg at det kunne være så morsomt å kjøre en Porsche. Til tross for de vanvittige kreftene, gjør den alltid nøyaktig som du vil», sier Tommy.

Lettere å kjøre enn mange tror

Tommy er en erfaren servicerådgiver og har kjørt flere bilmodeller enn han kan telle. Men han er ikke i tvil om at Porsche rangerer høyest når det gjelder kjøreopplevelse. Nå håper han at så mange som mulig lar seg inspirere til å prøvekjøre en av modellene på det nye Porsche Centeret på Billingstad.

«Når du vet hvor mye kraft som ligger i en Porsche, er det kanskje ikke unaturlig å føle på en viss ærefrykt før du vrir om nøkkelen for første gang. Jeg husker godt hvor mye hjertet slo. Men idet du begynner å kjøre, merker du med en gang hvor smart bilen er og hvor godt den tar vare på deg. Mange tenker kanskje at det er vanskelig å kjøre en så kraftig sportsbil, men det er nettopp det det ikke er. Den er like lett å håndtere, enten du skal til og fra barnehagen eller ta deg en runde på Rudskogen. Og begge turene får deg til å smile fra øre til øre. Akkurat det er noe helt spesielt med Porsche», forklarer Tommy entusiastisk.

Fordommer gjort til skamme

Etter hvert som han har blitt kjent med Porsche-entusiastene han møter daglig, har Tommy også måttet svelge noen gamle fordommer.

«Jeg må innrømme at jeg tenkte på Porsche-folk som litt stormannsgale og mest opptatt av status da jeg var yngre. Men der kunne jeg ikke tatt mer feil. De som kommer med bilen sin til meg er faktisk blant de mest jordnære og ålreite menneskene jeg har møtt. Porsche-eiere er ikke bare folk som vrir om nøkkelen og er fornøyd med at bilen starter – de tar seg tid til detaljer og bryr seg virkelig om alt ved bilen. Det samme merker jeg hos importører og forhandlere også. Du merker at det dreier seg om mer enn bare bil – interessen og samholdet er helt unikt», sier Tommy.

Drømmer om en Porsche 911

Tommys jobb går blant annet ut på å følge opp kunder som har bilen sin på verksted, og sørge for at de får utført reparasjonene de ønsker. En av godene med jobben hans, er at han får prøvekjøre de aller råeste bilene Porsche har å by på. Han innrømmer at det har hatt en del å si når han nå selv ser etter ny bil.

«Jeg drømmer om en 911. Følelsen av å kjøre en 911 er noe jeg vil ha i livet mitt oftere enn bare av og til. Det er først og fremst modellene 996 og 997 jeg ser på – det er så langt lommeboka strekker seg for øyeblikket. Jeg har to barn, hvor hun eldste på 15 synes det er veldig stas med den nye jobben min. Hun spør meg stadig om jeg kan komme og hente henne på skolen i en Porsche, og det kan jeg jo gjøre nå», sier Tommy lattermildt.