Dato: 25. januar 2020

Jeg husker hvordan folk måpte da vi kjørte forbi

Møt menneskene bak Passion for Porsche: Andreas Glestad, servicerådgiver ved Porsche Center Asker og Bærum

Interessen for motorsport og bilmekking oppstod tidlig i livet for Andreas. Det nære forholdet til Porsche har fulgt han så lenge han kan huske, så derfor er det kanskje ikke tilfeldig at han nå skal tilbringe hverdagene sine på jobb hos Porsche Center Asker og Bærum?

Barndomsdrømmen startet tidlig

«Min far eide flere Porscher opp gjennom årene og den første vi hadde, var en hvit 911 SC 82-modell. Familien vår reiste land og strand rundt i den bilen, så jeg har mange gode minner fra de turene. Jeg husker også at jeg gikk rundt med capser og t-skjorter med Porsche-logoen. Da følte jeg meg ekstra kul og ganske stolt,» sier Andreas og mimrer tilbake til barndommen.

For det er noe med å lukke øynene og la minnene ta litt overhånd. Plutselig tenker man tilbake på hvordan lyden av motoren brølte mot en liten gutt og hvordan den gav gåsehud. Og at lukten av interiøret og eksosen skapte disse sterke assosiasjonene man sitter igjen med som voksen kar.

«Jeg husker at fatter´n sa med sikkerhet i stemmen at han én dag skulle eie en Porsche – og til slutt fikk han jo det. Det var et stort øyeblikk for familien vår. På slutten av 80-tallet var det relativt sjeldent å se en Porsche på veien i Norge og jeg husker at folk nærmest måpte da vi kjørte forbi. Det var ganske stort!», mimrer Andreas.

Ikonstatus og nostalgi

Andreas kjører ikke selv Porsche i dag, men innrømmer at drømmen er stor. Hva som er den ultimate kjøremaskinen, er han ikke i tvil om: en Porsche GT3 RS. Håpet er å en dag kunne realisere Porsche-drømmen. Dette tror Andreas det er mange som har gjort i flere år, akkurat som han selv.

«Jeg tror at noe av grunnen til at så mange har et helt spesielt forhold til Porsche i dag og drømmer om å kunne kjøpe sin egen, er at man ble introdusert for bilen i tidlig alder. Kanskje man så den kjøre forbi i full fart ute på veien eller at man hadde en plakat på barnerommet. Jeg har møtt barn helt ned i to års alderen som ser et Porsche-crest og automatisk kjenner igjen designet. Dét, sammen med Porsches linjer, former, lydbilde og en historie som bidrar til et ikonstatus som ingen andre bilmerker kan sammenligne seg med,» konkluderer Andreas.

Ønsker å videreføre arven

Når Andreas ikke hjelper kunder på Porsche Centeret i Asker & Bærum, liker han å skru på gamle biler og kjøre motorsykkel. Andreas har også en sønn som han håper vil arve sin entusiasme for Porsche. Han tror ikke det vil være så vanskelig når han nå kan ta hele familien med inn på det nye centeret på Billingstadsletta.

Andreas får et smil om munnen når han nå innrømmer at han har funnet sin drømme arbeidsgiver hos Porsche Center Asker & Bærum. Han er heller ikke misfornøyd med at han får omgi seg med verdens flotteste biler på en center som innbyr til både opplevelser, glede og en service han håper overgår det man før har opplevd som bileier.

«Centeret har blitt utrolig kult, et sted der alle i alle aldre kan komme inn og bli inspirert og drømme seg bort. Men for alt jeg vet kan det hende at sønnen min heller vil foretrekke hester fremfor biler, men jeg skal i hvert fall gjøre mitt for at Porsche-interessen går i arv. Jeg har ihvertfall kjøpt inn nok stæsj allerede», sier Andreas lattermildt.