Dato: 31. januar 2020

Gjorde både lekebilen og barndomsdrømmen til virkelighet

Møt menneskene bak Passion for Porsche: Stian Hauge Espehjelle, nybilselger ved Porsche Center Asker & Bærum

Mens de andre barna i barnehagen drømte om å bli politi og brannmenn, drømte Stian Hauge Espehjelle om å selge biler. Siden den gang har han både blitt kåret til Norges beste Subaru-selger og kapret drømmejobben som nybilselger ved Porsche Center Asker & Bærum. 

«Min drømmebil er en 911 GT3 Touring. Den skal være Brewster Green med gullfargede GT3 RS felger og pepita interiør. Det er råskap i elegant forkledning! Med detaljer som den vanlige mann i gata kanskje ikke ser med det første, men som enhver entusiast ville snudd seg etter. Som familiefar ville egentlig en Cayenne Coupé Turbo vært den perfekte bilen, jeg jo så mange barn at jeg kunne startet et eget motorsport team. Men, syv seter er helt uaktuelt, da kan man heller ha to Porscher!», sier Stian lattermildt.

Stian har selv vokst opp i en bilfamilie og helt siden han var liten har han drømt om å jobbe med biler. Den drømmen sørget han for gikk i oppfyllelse og siden har han blitt tildelt Subarus ærespris for Norges beste selger. Nå har han kapret drømmejobben hos Porsche Center Asker & Bærum.

«Jeg har hatt en ekstrem bilinteresse helt siden jeg var liten. Enten jeg lekte i hagen, satt i baksetet eller var med på handletur hadde jeg alltid med meg én lekebil i hånda – en sølvfarget Porsche 959. Så det at jeg nå jobber for Porsche er jo som å få oppfylt en guttedrøm», forteller Stian.

Mektig med våpenskjold som merke

For litt over et år siden, ble lekebilen fra barndommen byttet ut med en ekte Porsche – en andregenerasjons Cayenne Diesel. Og Stian skal aldri ha noe annet enn Porsche igjen.

«Porsche er fantastisk på alle mulige måter og kvaliteten er skyhøy. Det være seg den eventyrlige bakenden med de deilige, brede hoftene. Boxster motoren plassert rett bak ørene med knattring, popping og stripen på baklysene som forsvinner inn i natten som et star wars romskip. Til og med rattet i sort skinn og aluminium. Har du ikke opplevd å sitte bak et før, så må du rett og slett bare prøve det med det samme – det er helt rått» ler Stian.

«Selv om du kanskje ikke var like frelst som meg i barndommen, vet jeg at Porsche vekker følelser hos de fleste. «Alle» kjenner igjen designet på en 911, uansett alder. Fascinasjonen går fra generasjon til generasjon og jeg tror det er med på å gjøre den så legendarisk. Det er ganske mektig, med et våpenskjold som merke,» humrer Stian.

Porsche vekker følelser

«I tillegg til å bli kjent med nye kolleger og en helt ny arbeidsplass ved Porsche Centeret, ser jeg frem til å la kundene få kjenne på Porsche-følelsen, eller «The Porsche-drug», som vi som jobber i Porsche liker å kalle det.»

Når du møter Stian på Porsche Centeret på Billingstadsletta merker du umiddelbart at du snakker med en mann med passion for Porsche. Det er helt tydelig at han brenner for både jobben sin og ikke minst det å gi sine kunder, og besøkende på senteret, den beste mulige service.

«Jeg håper at så mange som mulig kommer innom for å oppleve Porsche på nært hold, slik at de kan få kjenne litt på de følelsene. Jeg garanterer personlig at du kommer til å få en helt spesiell kundeopplevelse, og jeg gleder meg til å se smilet bre seg så bredt at jekslene blir til øredobber når du setter deg bak Porsche-rattet,» avslutter Stian med et lurt smil.

Stian Espehjelle

Selger nye biler